Pályázatok

GINOP-1.2.14-20

Divat és Dizájnipari KKV-k modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

  A pályázat célja, hogy a hazai divat és dizájnipar fejlődni képes és fejlődni akaró vállalkozásai olyan beruházásokat tudjanak végrehajtani, amelyek mellett az ágazat szereplői képesek lehetnek középtávon megerősödni, annak érdekében, hogy a kiélezett és erőforrásigényes nemzetközi versenyben is profitábilisan, fejlődőképesen tudjanak működni, növelni tudják exportjukat és a nemzetközi digitális jelenlétük és ismertségük is növekedjen.


                                                                                          GINOP-5.1.-3.-16 "Újabb bőrben"


  Sajtóközlemény

  A Miegymásért Szociális Szövetkezet 2018. február 1-én indította útjára GINOP-5.1.3-16-2017-00157 azonosítószámú projektjét, amely a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósult meg. A szervezet 15.000.000 forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásra vált jogosulttá, amely segítségével bőrdíszműves műhelyüket eszközparkját gazdagították, illetve három munkahelyet teremtettek.

  A szövetkezet célja a társadalmi vállalkozással elsősorban az volt, hogy megnyissák az elsődleges munkaerőpiacot a velük kapcsolatba kerülő hátrányos helyzetű munkanélküliek előtt. Ezt a célt gazdasági tevékenységük, a különféle szíjazatok, táskafélék, bőrdíszműves használati-és dísztárgyak készítése és javítása által érték el. Munkájukra a precizitás, az egyediség és az esztétikum, a részlet gazdag kivitelezés jellemző, amit garantál a Pankotai Csaba a projekt szakmai koordinátorának személye, aki rendelkezik a Népművészet Ifjú Mestere címmel. A szövetkezet által előállított termékekkel a vásárlók nívós hazai és külföldi kézműves vásárokon találkozhatnak. 

  A szövetkezet az európai uniós támogatás segítségével a Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében található hátrányos helyzetű kistelepülésen, Paposon működtetett bőrdíszműves műhelyüket szerelték fel a biztonságos és pontos munkavégzéshez szükséges eszközökkel. Ezen kívül pedig három munkahelyet teremtettek hátrányos helyzetű helyi lakosok számára, akik közül ketten bőrdíszműves, egy fő pedig kézműipari munkatárs munkakörben tevékenykedett. A projekt 2019. február 1-jén zárult.TÁMOP-2.4-3-B-2-10 "MIEGYMÁSSAL" Atipikus képzési és foglalkoztatási program Paposon és környékén

  TÁMOP-2.4-3/B-2-10/1 2010-0058 azonosító számú pályázat keretén belül Paposról és a környező településekről 14fő részesült OKJ-s  Táskajavító képzésben. A bevont 14 fő közül a Miegymásért Szociális Szövetkezet 9 főt foglalkoztatott 10 hónapon majd további 2,5 hónapon keresztül. A programba bevont s ott képzettséget szerzők, majd foglalkoztatottak közül a program végére 9 fő a szövetkezet tagjává vált,akik ugyanúgy részjegyet jegyeznek mint a szövetkezet alapító tagjai és részesülnek a szövetkezeti forma minden előnyéből. 

  A képzett szakemberek segítségével hosszú távon is lehetőség nyílik a folyamatos munkavégzés bíztosítására afenntartva a szövetkezet működésének sikerességét.